UA-144674260-1
Ontstaan
Hoe het begon

De zate Hermeniej is ontstaan in 2002,weliswaar niet onder de huidige benaming.


Carnavalsmaandag, frühshoppen in Café De Port. Veel dorpelingen vierden carnaval bij een stevige portie spek en eieren. Na 'enkele' pinten gedronken te hebben stond een 5-koppig groepje mannen bij elkaar (Willy, Theo, Raf, Karel en J-P Ferson), carnavals- en ambiancemuziek is leuk als het door de boxen galmt, maar is nog leuker als we dat live konden brengen.
Meteen werd de koe bij de horens gevat en de 5 voornoemde stonden in een mum van tijd met een instrument in de hand. 100% Zuiver klonk het niet echt, en laat nu in het midden of het aan de oude instrumenten, het bier of de muzikanten zelf lag!
Toch speelden ze herkenbare nummers zoals: O when the saints, zeeman, ...
Al snel werd het woord en geluid teruggegeven aan de DJ van dienst.


2003! Zelfde plaats, zelfde gelegenheid. Carnaval!
Weet je nog vorig jaar? 
Enkele andere muzieklustigen spraken de muzikale feestvierders van vorig jaar aan, of we dit jaar geen versterking nodig hadden. En zo waren we al met 7.
Stilaan groeide het idee om dan toch een Zate Hermeniej in het leven te roepen, want daar had ons dorp blijkbaar wel nood aan. 
Dus iedereen die interesse had, was vriendelijk uitgenodigd op onze eerste vergadering, lees repetitie. Zondag voormiddag, harmonielokaal Elen, en wat blijkt: we hebben er al 10!
Rustig werd er onder leiding van Karel Dolezal gerepeteerd tot we plots op de affiche stonden van 'Elen Swingt'. En laat nu daar het eerste officiële optreden geboren worden van de formatie die zich Zate Hermeniej - Neet sjoën mer hel laat noemen.
Door zijn drukke agenda kon Karel ons niet langer 'dirigeren' en vroeg voor opvolging. Pierre Vanesser heeft deze taak dan op zich genomen, met het akkoord dat we iemand anders zochten. Raf nam contact op met een jeugdkameraad, waarvan hij wist dat deze jonge gast ons muzikaal nog ver zou brengen.
En zo is Kristof aangesteld om een groep muzikanten, die destijds allemaal ouder waren als hem, te dirigeren.
In een vereniging zoals de onze, waar we vragen toch tijd en energie in te steken, is het dus ook logisch dat we al enkele muzikanten hebben zien komen en gaan.
Aan hun die ooit bij ons speelden, bedankt!
Want door hun steentje bij te dragen, is de Zate Hermeniej kunnen worden, tot wat ze nu is!
Aan iedereen die er nu bij is: Bedankt en doe zo verder!
En tot slot, bedankt aan al onze fans, want zonder jullie hadden we nooit mogen proeven hoe lekker muziek maken en mensen plezieren wel kan zijn!